Ρολάκια με κιμά

1: 45 λεπτά 6 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας
  • 300 γρ. κιμά χοιρινό, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
  • 100 γρ. σπιτική κέτσαπ, προαιρετικά αν ο κιμάς δεν έχει σάλτσα
  • 150 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • θυμάρι, για το σερβίρισμα
  • μπούκοβο, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ. και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
  2. Ανοίγουμε την έτοιμη ζύμη για πίτσα στον πάγκο εργασίας έχοντας τη μία μεγάλη πλευρά της ζύμης μπροστά μας.
  3. Απλώνουμε τον μαγειρεμένο κιμά στην επιφάνεια της ζύμης αφήνοντας κενό 2 εκ. από την απέναντι μεγάλη πλευρά της ζύμης. Αν ο κιμάς που έχει περισσέψει δεν έχει σάλτσα, απλώνουμε πρώτα την κέτσαπ και από πάνω τον κιμά.
  4. Πασπαλίζουμε με το τσένταρ και αρχίζουμε να ρολάρουμε από την κοντινή μεγάλη πλευρά προς την απέναντι μεγάλη πλευρά σχηματίζοντας ένα μεγάλο ρολό.
  5. Κόβουμε το ρολό σε 6 φέτες και τις τοποθετούμε στο ταψί, τη μία δίπλα στην άλλη.
  6. Σκεπάζουμε το ταψί με μια πετσέτα και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά να φουσκώσει ελαφρά η ζύμη.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  8. Ψήνουμε στον φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσει η ζύμη.
  9. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο.
  10. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι και πασπαλίζουμε με μπούκοβο.
πηγή: akispetretzikis.gr